viernes, 25 de marzo de 2011

Fàbrica tèxtil a Canet de Mar.

El passat 23 de març, el departament de Tecnologia de l'INS Pere Ribot va organitzar una sortida pels alumnes de 1r. i 2n. de batxillerat al Centre de Recerca i Transferència de Tecnologia Tèxtil (CRTTT) a Canet de Mar. La visita va estar dividida en dues parts: la de mecanismes i màquines i una part més científica, on ens van ensenyar els diferents assaigs que es fan dels materials utilitzats a la fàbrica.

A la primera part ens van explicar dos tipus de teixits: el de punt i el de calada. Vam observar amb una lupa compatfils la disposició que tenien els fils en diferents peces de roba i vam identificar quin tipus de teixit era, segons aquesta disposició.

Ens van ensenyar i explicar els diferents tipus de màquines, unes més antigues i les altres més modernes, i vam tenir la oportunitat de teixir una bufanda, amb diferents colors de fils, en una colmena.


La segona part de la visita va ser guiada per dos experts tèxtils. Van ensenyar-nos, amb les diferents màquines, com s'obtenia el texit a parir de la matèria primera i, una vegada obtinguts, quins assaigs es feien amb aquests teixits per veure la seva resistencia a la friccio o bé als fils, observant la seva resistència a la tracció o simplement, identificant-los amb un microscopi.


Per últim vam anar a la Sala d'Actes, on ens van posar un vídeo sobre les noves aplicacions que s'estàn trobant dels teixits, com les artèries artificals, o la ja existents, com l'herba artificial.

Personalment, la primera part de la visita va ser la que és em va agradar i la que trobo més entretinguda, ja que era més dinàmica, ens deixaven experimentar i fins i tot vam teixir la nostra pròpia bufanda. En canvi, la segona part va ser més pesada, ja que era més científica i tècnica i no em va cridar l'atenció.


La projecció del video a la Sala d'Actes va estar bé i em va cridar l'atenció les aplicacions del tèxtil en la medicina, però trobo que s'hauria de desenvolupar més o, si més no, explicar-lo i comentar-lo un cop visionat.


En general, va ser una sortida interessant i diferent.

Aquí penjo el link d'una web on podeu trobar més informació del CRTTT:


No hay comentarios: